Vroegop-Windig Online lezen  |  Contact
 Weekbericht
Week 51

Onze openingstijden  
Tijdens de feestdagen  
Onze afdeling binnendienst verkoop is tijdens de feestdagen op de volgende tijden telefonisch bereikbaar:

Zaterdag 22 december : 8.00 - 16.00 uur
Zondag 23 december : gesloten
Maandag 24 december : 7.00 - 17.00 uur
Dinsdag 25 december : gesloten 
Woensdag 26 november: gesloten 

Zaterdag 29 december : 8.00 - 16.00 uur 
Zondag 30 december : gesloten 
Maandag 31 december : 7.00 - 17.00 uur 
Dinsdag 1 januari : gesloten 
Woensdag 2 januari : 7.00 - 18.00 uur 

Voor het bestellen van fruitsalades en sappen geldt dat u op maandag 24 december de bestelling kan doorgeven voor levering donderdag 27 december. 

Product van het seizoen: artisjokken  
Herkomst Spanje 

Het Spaanse artisjokken seizoen is van start gegaan en onze inkopers hebben voor u prachtige grote artisjokken ingekocht. Zeker de moeite waard om onder de aandacht van uw klanten te brengen!

Een artisjok is de bloemknop van de distelplant. Wanneer de plant gaat bloeien, gaan de bladeren open en ontstaat er een paarse bloem. Artisjokken worden geplukt voordat ze in bloei staan aangezien artisjokken die in bloei staan niet eetbaar zijn.
 
Assortiment
In ons assortiment vindt u momenteel de volgende artisjokken:
Grote artisjokken (Spanje)
 
Eigenschappen
Een goede artisjok is te herkennen aan schutbladeren die dicht tegen elkaar aanliggen en aan een fris uiterlijk, zonder donkere plekken. De bladeren moeten dik, vlezig en leerachtig zijn. De artisjok is rijk aan mineralen, met name aan kalium en fosfor. De smaak van de artisjok is zacht en licht bitter.
 
Toepassing
Klassiek worden verse artisjokken gekookt en vervolgens geserveerd met een vinaigrette of met een aïoli om daar de blaadjes in te dippen. Patrick tipt dat het ook erg lekker is om een halve artisjok te grillen of om te dippen met eiersalade en een goed glas witte wijn.
De Franse en Italiaanse keuken zijn er dol op, in Nederland moeten mensen de artisjok nog iets beter leren kennen. Artisjokken combineren goed met knoflook, olijfolie, citroen en een pittig pepertje.
Zowel de vlezige schutbladeren van de bloemknop als de kruidige bloembodem kunnen gebruikt worden in de keuken. De artisjok kan het beste 45-60 minuten gekookt worden in water met citroensap. Als de blaadjes gemakkelijk loslaten, is de artisjok gaar.


Nieuwe verpakkingen Mioorto 
Nu verkrijgbaar in 500 gram en 800 gram  

Ons assortiment Mioorto slavarianten is qua verpakkingen uitgebreid. Naast de 125 grams verpakkingen die u reeds van ons gewend bent, hebben wij nu ook varianten beschikbaar in 250 grams, 500 grams en 800 grams verpakkingen.

Mioorto Rucola nu ook verkrijgbaar in 500 gram en 800 gram.
Mioorto Veldsla  nu ook verkrijgbaar in 500 gram.
Mioorto Mesclun nu ook verkrijgbaar in 250 gram, 500 gram en 800 gram.

Rucola: De topper van het assortiment en beroemd om de nootachtige smaak. Geschikt in salades, pastagerechten, carpaccio, sauzen en soep.  
Mesclun: Een mix van lamsoor, baby spinazie, rucola, groene baby leaf, rode baby leaf en red chard.
Veldsla/mache: Kleine rozetjes met het wortelvoetje. Met haar neutrale maar frisse slasmaak zeer geschikt in salades met een honingdressing en spekjes.

Mioorto betekent in het Nederlands ‘mijn moestuin’. Het Italiaanse bedrijf bestaat uit meerdere telers van bladgroenten en kruiden die zowel in Noord-Italië als in het zuiden gevestigd zijn. Hierdoor kan Mioorto het hele jaar door voldoende aanbod van een uitstekende kwaliteit garanderen.

Verser dan de slavarianten van Mioorto kunt u haast niet krijgen; bijna dagelijks worden de producten in Bergamo (Italië) voor ons gewassen en verpakt en vervolgens naar onze vestiging vervoerd.
 
DUURZAAM
Voor Mioorto is duurzaamheid altijd het uitgangspunt: geïntegreerde teelt in tunnels, gecertificeerde producten en processen, en vooral liefde voor de aarde. Dagelijks vinden er kwaliteitscontroles in het verpakkingsproces plaats waarbij elk product met een laser wordt gecontroleerd. Mioorto neemt veel initiatieven om de belasting van het milieu te verminderen. Zo wordt het gebruik van kunstmest en gewasbeschermingsmiddelen verminderd en gebruikt de teler alleen middelen als het strikt noodzakelijk is.


Heerlijke pruimen en abrikozen
Herkomst Zuid-Afrika  
We hebben net binnen gekregen uit Zuid-Afrika abrikozen Delecta Fruit  en pruimen - Fortune. 

   
Vraag aan onze verkopers informatie en actuele verkoopprijzen!


Marktinformatie
  • Vanaf heden zijn de Van 't Landtassen uit ons assortiment en deze kunnen niet meer worden besteld
  • Rode biet kiemen zijn op dit moment lastig verkrijgbaar, deze zijn ook onderdeel van de kiemen trio

Volg ons
t f in
Contact